dimarts, 15 de febrer de 2011

ARIEL


Els passats dies 29 i 30 de gener vam ballar Ariel per les festes Decennals de la Candela. Va ser una estrena mundial. Aquest ballet el va composar Robert Gerhard. L’experiència comença gràcies a AMV(Associació Amics de la Música de Valls)que decideixen portar a escena el ballet Ariel i per això convoquen a totes les escoles de Valls i també la nostra, convertint-nos en protagonistes d’una experiència inoblidable de la que tindrem un record ben viu per a tota la vida.
Hem tingut el privilegi d'assajar amb professionals com Montserrat Colomer, Carme Vidal, Llorenç Cordell i molts més. Els assaigs han estat durs i divertits, compartint amb 260 xiquetes i xiquets de Valls moments ben especials.

Hem compartit l’ escenari amb l’orquestra Camareta XXI a càrrec de director Tobias Gossmann, que ha representat una experiència molt enriquidora.
El dia que es va estrenar estava molt ple de gent per veure el ballet. Tota l’obra dura 25 minuts aproximadament, però nosaltres només vam sortir 3 cops. El nostres personatges eren esperits de la llum, que avisaven que els monstres vindrien. En la primera intervenció es van apagar els llums i els focus de l’escenari i, nosaltres, ho vam començar a il·luminar tot amb les llanternes des de les grades. A la segona intervenció, vam anar entre mig de la gent i vam posar-nos mig amagats a la passarel·la que hi havia. I a la tercera i última intervenció vam pujar per la passarel·la i vam anar a l’escenari a ballar amb els monstres com veritables esperits de la llum. Quan es va acabar vam anar a fer la salutació final i van tirar confeti.
Ens va agradar molt participar tot i que vam passar fred. Per sort estava molt ben organitzat i ens van donar el sopar de les dues nits de les representacions i el dinar del dia de l’assaig general.
Ens ha encantat l’experiència perquè vam conèixer a la ballarina vallenca Carme Vidal i també la coreògrafa Montse Colomer, les dues ens van ensenyar a moure el cos i a moure’ns per l’escenari. I és a la Carme que devem la idea d’obrir el ballet a les escoles perquè sigui representat per nenes i nens de primària de Valls i Picamoixons i no de ballarins professionals.
L’obra està basada en La Tempesta de W.Shakespeare, comença amb una forta tempesta originada per les arts de Pròsper,duc legìtim de Milà, al que el seu germà li va usurpar el poder i l’expulsà del ducat amb una nau que naufragà en una illa deserta on, i amb la sola companyia de la seva filla Miranda i els seus llibres sobre totes les arts lliberals, s’aplica a l’estudi i coneixement de la cosmogonia. Arribat el moment oportú, es decideix a restituir l’ordre que trencà el seu germà Ariel, esperit servil del mag Pròsper.
El ballet rus el volia representar i van encarregar a Robert Gerhard que composés la música, a Joan Miró l’escenografia i els textos a J. V. Foix. Ariel no va arribar a estrenar-se mai perquè la guerra civil espanyola es va interposar entre el projecte i els seus creadors. Setanta-cinc anys després, es fa realitat i nosaltres, la classe dels 3D de l’escola Rocabruna formem part d’ella.
Van ser moltes hores d’assaig, tant a l’ escola com al centre cultural de Valls i vam haver de treballar el silenci per saber estar concentrats, Miró en 3D a classe de plàstica amb la realització d’una petita escenografia inspirada en l’artista, la vida i la música del músic vallenc i el text de Shakespeare, tant en català com a la classe d’anglès, però tot l’ esforç ens va ajudar a rebre molts aplaudiments.
La classe 3D de Picamoixons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada